Orzechy i miód

Orzechy, miód, jabłko, cynamon- bohaterowie dzisiejszego wpisu.
Na początek miażdżymy orzechy z cynamonem. Powąchajcie, gorzki zapach orzechów i cynamon, świetne połączenie. Dodajemy miód, robi się słodko, więc kolej na sok z cytryny, sok jabłkowy i rum. Cierpliwie mieszamy,
aż miód się rozpuści. Już prawie koniec. Potrzebny nam jeszcze lód, szejker i sitko. Mieszamy z lodem, chwilę mieszamy w szejkerze i nalewamy przez sitko.
Podajemy w kieliszku do martini.
Pijcie z pietyzmem, to medalowy koktail.

I jeszcze proporcje:

2 orzechy włoskie,
1/3 laski cynamonu,
20 ml miodu,
50 ml rumu,
40 ml soku jabłkowego,
10 ml soku z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *